حسابداری بازرگانی چیست؟ بهترین نرم افزار حسابداری بازرگانی

()

از شاخه های پرکاربرد حسابداری می تواند به حسابداری بازرگانی اشاره کرد. در واقع فرآیندی است برای ثبت تراکنش های مالی مربوط به یک کسب و کار و مهمتر از آن بررسی سود و زیان شرکت ها.

شرکت های بازرگانی موظف به تهیه صورت های مالی منظم هستند. آنها با کمک صورت های مالی می توانند میزان سود و زیان شرکت را در اختیار داشته باشند. به همین دلیل است که اکثر شرکت های بازرگانی برای به دست آوردن صورت های مالی خود به سراغ حسابداری می روند.

سوالات متعددی در زمینه حسابداری بازرگانی وجود دارد که قرار است به آنها پاسخ دهیم:

  • حسابداری بازرگانی چیست؟
  • حسابداری بازرگانی چه وظایفی دارد؟
  • اهداف حسابداری بازرگانی چیست؟
  • اهمیت حسابداری بازرگانی چیست؟
  • روش اندازه گیری سود و زیان شرکت های بازرگانی
  • محبوب ترین و مناسب ترین نرم افزار حسابداری بازرگانی
  • مزایای استفاده از یک نرم افزار حسابداری بازرگانی خاص چیست؟
نرم افزار حسابداری بازرگانی

حساب سود و زیان ؟

حساب سود و زیان، حساب نهایی است که توسط همه شرکت ها به خصوص شرکت های بازرگانی برای تعیین سود یا زیان خالص شرکت، توسط حسابدار تهیه می شود. اگر نتیجه عملیات حسابداری با افزایش مواجه شود، نتیجه سود است، یا در صورت کسر نتیجه زیان است. این حساب شامل کلیه درآمدها و هزینه هایی است که در حساب معاملاتی منظور نمی شود. معمولا بررسی سود و زیان شرکت های بازرگانی و تجاری توسط حسابداری بازرگانی مشخص می شود.

حسابداری بازرگانی چیست؟

حسابداری بازرگانی (Business Accounting) به روش‌هایی گفته می‌شود که در تهیه صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای و سالانه استفاده می‌شود. به‌طوری‌که نتایج کلیه فعالیت‌های مالی که در طول یک دوره حسابداری رخ می‌دهد در ترازنامه، صورت سود و زیان و صورت جریان وجوه نقد خلاصه می‌شود.

در واقع به فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات مالی یک شرکت بازرگانی، حسابداری بازرگانی گفته می شود. این کار می تواند توسط یک فرد، یک تیم تجاری یا یک حسابدار انجام شود. اطلاعاتی که جمع آوری می کنید به شما کمک می کند تا کسب و کار شرکت را درک کنید و گزارش های مالی تهیه کنید.

حسابداری شرکت های بازرگانی با توجه به نوع و اندازه آنها، ماهیت فعالیت و سایر عواملی که در حسابداری شرکت باید در نظر گرفته شود متفاوت است. اما قانون وضع شده در حسابداری شرکت ها و به طور کلی حسابداری، ثبت کلیه درآمدهایی است که وارد می شود.

شرکت های زیر می توانند از خدمات حسابداری بازرگانی استفاده کنند:

  • شرکت سهامی
  • شرکت با مسئولیت محدود
  • شرکت تضامنی
  • شرکت مختلط غیر سهامی
  • شرکت مختلط سهامی
  • شرکت نسبی
  • شرکت تعاونی تولید و مصرف

وظایف مهم و کاربردی حسابداری بازرگانی

حسابداری بازرگانی وظایف مخصوص به خود را دارد که تعدادی از آنها عمومی و تعدادی دیگر وظایف کاملا تخصصی محسوب می شوند. معمولا در این نوع عملیات حسابداری، برای اطلاع از سود و زیان، کلیه مخارج از هر گونه ثبتی به صورت دقیق همراه با جزئیات و تحلیل ها نوشته می شود.

این نوع حسابداری نقش مهمی در کمک به تمامی اشکال فعالیت های اقتصادی در بخش های مختلف ایفا می کند. این نوع حسابداری را می توان زبان تجارت دانست که به تصمیم گیری های تجاری و گردش کار کمک می کند.

حسابدار بازرگانی موظف به ضبط اسناد حسابداری مربوط به شرکت یا حوزه بازرگانی است، همچنین آنها وظیفه تمهید صورت مالی را نیز بر عهده دارند.

به طور کلی حسابدار بازرگانی وظایف زیر را بر عهده دارد:

  • انجام عملیات حسابداری مربوط به صورت‌های مالی
  • انجام عملیات حسابداری مربوط صورت گردش نقدینگی
  • انجام عملیات حسابداری مربوط سود و زیان شرکت
  • انجام عملیات حسابداری مربوط گزارش سود و زیان شرکت
  • انجام عملیات حسابداری مربوط تنظیم ترازنامه مالی

چنین حسابداری می تواند به سرمایه گذاران کمک می کند تا بفهمند که سرمایه یا منابع اقتصادی آنها چقدر کارآمد استفاده می شود.

نگهداری سوابق تجاری ضروری است، بنابراین شرکت ها بازرگانی مجبور به استفاده از حسابدار بازرگانی هستند. یکی از وظایف اصلی تجارت، فرآیند ثبت سیستماتیک کلیه تراکنش های مالی است که برای تجزیه و تحلیل، خلاصه و گزارش تراکنش های مالی به تنظیم کننده ها، سازمان ها و مقامات مالیاتی کاربرد دارد.

نرم افزار حسابداری بازرگانی

اهداف مهم و کاربردی

هدف اصلی شرکت های بازرگانی رسیدن به سود مناسب و انجام وظایف مٌحول شده به آنها در زمان مناسب است. صورت حساب هایی مالی در حسابداری بازرگانی به شکل زیر است:

  • لیست پول نقد در جریان
  • وضعیت مالی و ترازنامه
  • لیست ضرر و سود

 در زیر اهداف اصلی حسابداری بازرگانی آورده شده است.

  • برای توضیح وضعیت نقدینگی
  • برای تسهیل تصمیم گیری تجاری
  • برای رعایت الزامات قانون
  • برای تعیین نتایج فرآیند تولید
  • برای حفظ تمامی تراکنش های مالی شرکت بازرگانی

اهمیت حسابداری بازرگانی چیست؟

حسابداری جزء ضروری هر سازمانی است. حسابداری بازرگانی موفق می تواند سرمایه گذاران جدید را جذب کند، بودجه شما را افزایش دهد، مشتریان جدید بیاورد و حقوق و مزایای کارکنان فعلی را افزایش دهد. اما همه روش های حسابداری برای همه مشاغل مناسب نیستند.

حسابداری بازرگانی به چند دلیل مهم است. به عنوان یک صاحب کسب و کار، باید انواع دارایی ها، موجودی ها و بدهی های کسب و کار خود را بدانید. این موضوع به شما کمک می کند تا به رشد کسب و کار خود ادامه دهید و سرمایه گذاران را ایمن کنید.

در اینجا بزرگترین مزایای حسابداری مربوط به بازرگانی آورده شده است:

  • ارزیابی عملکرد شرکت های بازرگانی: صورت های مالی به دست آمده از حسابداری بازرگانی به شما کمک می کند تا درک کنید که شرکت شما در سود است یا زیان.
  • ایجاد پیش بینی های مالی: درک اطلاعات مالی کسب و کارتان به شما کمک می کند پیش بینی های مالی داشته باشید و با پول خود تصمیمات هوشمندانه تری بگیرید.
  • ثبت اظهارنامه مالیاتی سالانه: با فرا رسیدن فصل مالیاتی، حفظ حسابداری کسب و کارتان کار را بسیار آسان تر می کند. در صورت های مالیاتی سه ماهه و سالانه خود متوجه خواهید شد که چقدر بدهکار هستید و در واقع از سود و زیاد شرکت با خبر خواهید شد.
نرم افزار حسابداری بازرگانی

روش اندازه گیری سود و زیان شرکت های بازرگانی

سود و زیان شرکت های بازرگانی را می توان با کمک حسابداری و با یکی از دو روش زیر اندازه گیری و تعیین کرد: روش افزایش خالص حقوق صاحبان سهام و روش تطبیق درآمدها با مخارج.

محاسبه سود و زیان می تواند پیچیده و خسته کننده به نظر برسد. اما جای نگرانی نیست. حسابدار بازرگانی با روش های مختلف و به صورت دقیق می تواند این کار را انجام دهد.

البته با پیشرفت های صورت گرفته، و با ورود نرم افزار حسابداری این کار آسان تر از گذشته شده است، زیرا نرم افزارها قادر هستند در مدت زمان کوتاه و با دقت بسیار بالا عملیات محاسبه سود و زیان شرکت های بازرگانی را انجام دهند.

محبوب ترین و بهترین نرم افزار حسابداری بازرگانی

اکثر کسب و کارها به نرم افزار حسابداری حرفه ای برای پیگیری هزینه ها و درآمدهای خود نیاز دارند تا بتوانند در اوج باقی بمانند از جمله شرکت های بازرگانی.

انواع مختلفی از نرم افزارها وجود دارد، اما همه آنها برای کسب و کار شما بهترین نیستند. شما باید برنامه ای را پیدا کنید که برای نیازهای خاص شما به آن نیاز دارید.

وجود تعداد زیادی نرم افزار برای حسابداری بازرگانی باعث شده تا انتخاب آن کمی چالش برانگیز باشد. برای انتخاب نرم افزار حسابداری باید ابتدا اهداف حسابداری خود را در نظر بگیرید.

کسب و کارهای کوچک ممکن است به یک بسته حسابداری ساده نیاز داشته باشند که نیازی به تلاش اضافی از جانب کارمندان آنها نداشته باشد. یک شرکت بزرگتر ممکن است سیستم پیچیده تری را بخواهد که شامل ویژگی های پیشرفته ای مانند مدیریت حقوق و دستمزد و موجودی باشد.

هنگامی که اهداف سازمان خود را مشخص کردید، انتخاب از میان بسیاری از گزینه های نرم افزار حسابداری موجود آسان تر خواهد بود.

جهت انتخاب نرم افزار حسابداری، بهتر است استراتژی های زیر در نظر گرفته شود:

  • اهداف تجاری
  • اهداف مالی
  • استراتژی مدل درآمد
  • ساختار و عملیات سازمانی

نرم افزار حسابداری بازرگانی جهش، یک برنامه حسابداری است که تمامی پایگاه های داده و اطلاعات مهم را به راحتی مدیریت می کند. این برنامه در اکثر حوزه ها کاربرد دارد و خدمات ارزشمندی ارائه می دهد.

یکی از مزیت های بارز نرم افزار حسابداری جهش، به روز رسانی آن است که همواره از سوی شرکت انجام می شود. شما می توانید در هر ساعت از شبانه روز با واحد پشتیبان شرکت نرم افزار جهش تماس بگیرید.

نرم افزار حسابداری بازرگانی

مزایای استفاده از یک نرم افزار حسابداری بازرگانی خاص چیست؟

برای کسانی که به دنبال نرم افزار حسابداری بازرگانی خاصی هستند، مزایای استفاده از آن بسیار زیاد است. نرم افزار حسابداری کسب و کار ابزار مهمی است که امروزه در اکثر مشاغل مورد استفاده قرار می گیرد. نرم افزار حسابداری تجاری شامل یک پایگاه داده دیجیتال است که می تواند اطلاعات مالی مهم شرکت را ردیابی و مدیریت کند.

اطلاعات جمع آوری شده می تواند شامل موجودی، فاکتورها، حقوق و دستمزد و موارد دیگر باشد. انواع خاصی از نرم افزار حسابداری همچنین به کسب و کارها اجازه می دهد تا وظایف خود را به صورت خودکار انجام دهند تا گردش کار خود را ساده کنند.

در اینجا می توانید لیستی از بهترین مزایای نرم افزار حسابداری بازرگانی را برای سازمان های مختلف ببینید:

  • اتوماسیون: به این ترتیب، کارآفرینان پرمشغله می توانند زمان خود را به خوبی مدیریت کنند و بخشی از وظایف را به نرم افزار حسابداری واگذار کنند. این کار باعث می شود برخی از وظایف که به صورت دستی انجام می شد به شکل هوشمند توسط نرم افزار انجام شود.
  • کمک به صرفه‌جویی در زمان: ورودی های آسان نرم افزار به شما کمک می کند زمان را به طور مؤثرتری مدیریت کنید. همانطور که در بالا ذکر شد، این موضوع به کارآفرینان کمک می کند وظایف را به طور مؤثرتری به نرم افزار واگذار کنند.

شما را تشویق می کنم تا با مزایای نرم افزار حسابداری جهش نیز آشنا شوید. نرم افزار حسابداری جهش با راهکارهای جامع مالی و همچنین اداری و صنعتی توانسته محبوبیت بالایی در بین کسب و کارهای کوچک، متوسط و بزرگ پیدا کند.

متخصصان این شرکت با دانش عمیق  خود توانسته اند بسته های نرم افزاری مختلفی در حوزه حسابداری بازرگانی، پیمانکاری،  تولیدی و خدماتی ارائه دهند.

این مقاله چقدر مفید بود؟

برای امتیازدهی، روی ستاره ها کلیک کن!

متوسط امتیاز / 5. تعداد امتیاز:

هنوز کسی امتیاز نداده! اولین نفر باش!

اشتراک گذاری این مطلب:

دیدگاهتان را بنویسید